Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λήμνο σχολίασε τα εξής:
«Σε λίγες ημέρες οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις και το καλοκαίρι θα επιλέξουν το πανεπιστημιακό τμήμα που επιθυμούν να φοιτήσουν.
Δυστυχώς παρά τις διακηρύξεις της Ν.Δ. ούτε φέτος θα υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα στη Λήμνο. Χρειάστηκε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια κυβερνητικής απραξίας όταν τον Ιούνιο του 2003 η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέδωσε στην τότε κυβέρνηση τη μελέτη ίδρυσής του και τον Αύγουστο του 2003 η τότε κυβέρνηση του Κ. Σημίτη άμεσα αποφάσισε για την λειτουργία της Σχολής.
Η κυβέρνηση προχώρησε προεκλογικά στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και οδηγήθηκε σ' αυτό χάρις στους αγώνες του Λημνιακού λαού και των φορέων του όπως: της ομάδας πρωτοβουλίας για την ίδρυσης του,  του Δημάρχου Μύρινας , των ΟΤΑ.
Προσωπικά επί τρία χρόνια κατήγγειλα τεκμηριωμένα τις μεθοδευμένες καθυστερήσεις της κυβέρνησης.
Με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Λημνιακός λαός και εγώ προσωπικά αναμένουμε την ολοκλήρωση της εξαγγελίας ευχόμενοι να μην πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα, δεδομένου ότι υπολείπονται δεκάδες διαδικαστικά στάδια – δυσκολότερα από την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος.